facebook pixel
inner slider
Preporuka

Zdravi recepti za sladoled koje će deca obožavati

remasti i sočni sladoledi, poslastice za letnje dane, ne moraju da budu prepuni šećera i veštačkih sastojaka. Zato - pročitajte tekst i uživajte u zdravom sladoledu, zajedno sa vašim mališanima.


Ovi recepti za sladoled će vam pomoći da rashladite decu po povratku sa plaže ili iz dečije igraonice. idealni su i za veće društvo, samo povećajte meru. Slobodno eksperimentišite sa ukusima i dodajte sastojke koje volite. Nećete pogrešiti.


Kremasti i slasni - sladoledi sa bananom kao osnovom


birthday-break-breakfast-461430

Prirodna slatkoća banane čini idealnom podlogom za zdrav sladoled. Banane su dobar izvor energije za decu i bogate su kalijumom, koji pomaže u regulaciji krvnog pritiska. Takođe su bogate bioaktivnim jedinjenjima, uključujući i dopamin, koji kontroliše mnoge ključne funkcije mozga i katehinima, koji pomažu boljem imunitetu.


Sladoledi sa osnovom od banane ne moraju da imaju i ukus ovog voća. Odličan primer je recept za sladoled bez šećera od banane i čokolade:


Sastojci:

    3 zamrznute zrele banane

    1/3 šolje kako praha

    1 kašika otopljenog kokosovog ulja

    Prstohvat soli

    Parčići lomljene tamne čokolade ili lešnika (po želji)


Oljuštite, isecite i zaledite banane. Dodajte sve sastojke, osim komadića čokolade, u jači blender i izblendirajte. Ako vam se smesa čini suviše gustom, dodajte malo biljnog ili kravljeg mleka da je razredite. Zamrznuti sladoled možete čuvati do mesec dana u zamrzivaču, ali je najukusniji kada se jede prvi dan.


Umesto kakao praha, u sladoled možete dodati i maline, kupine, borovnice… Uz malo eksperimentisanja, ovo će Vam postati omiljeni porodični letnji desert.


Osvežavajući i ledeni sladoledi od jagode


strawberry-ice-cream-2239377_1280Voćni sladoledi su najbolji u letnjim danima. Osim što su ukusne, jagode su odličan izvor vitamina C, koji je deci potreban za imunitet, zdravu kožu i desni, kao i  i vitamin K, koji pomaže ranama i ogrebotinama da brže zarastu.

Pošto je jagoda jedan od omiljenih ukusa sladoleda kod dece, delimo sa vama ovaj recept, koji takođe možete iskoristiti i za sladoled od malina, borovnica ili bilo kog drugog bobičastog voća. Ukus je sjajan, a sladoled ima minimalne količine dodatog šećera, koji možete da zamenite i zaslađivačem koji koristite. Još jedna prednost ovog recepta je da je sladoled jako brzo gotov i smrznut - tako da može da posluži kao instant poslastica za nestrpljivo dete ili neočekivane goste.


Sastojci:

    2 šolje smrznutih jagoda (oko 250g)

    1/4 šolje mleka ili kokosovog mleka

    Malo stevie ili 1 ½ kašika šećera

    2 kašike limunovog soka

    Prstohvat soli


Stavite sve sastojke u blender i izblendirajte. Sipajte smesu u čvršću najlon kesu, istoisnite je iz jednpg od uglova i zavežite. Već nakon dvadesetak minuta izvadite kesu iz zamrzivača i napravite rupu u slobodnom uglu, kako biste mogli da sipate sladoled u posudice ili fišeke.


Recept za sladoled od vanile bez šećera sa kokosom

Ovaj sladoled takođe ne mora da ima ukus kokosa, ma koliko vam se činilo da ga ima mnogo u receptu. Ako su deca manja - nemojte dodavati kokosovo brašno, kako im ne bi smetalo pri gutanju. Ako su mališani odrasli - slobodno ga poslužite i kao zamrznute rafaelo kuglice.


Sastojci:

    2 šolje kokosovog mleka

    Kašika kokosovog ulja

    1/4 šolje zaslađivača po izboru: šećera, meda, javorovog ili agavinog sirupa, stevie ili eritritola

    Prstohvat soli

    1 1/2 ekstrakta vanile

    Ukoliko želite da sladoled ima drugačiji ukus - slobodno mu dodajte voće, kakao ili mrvljene bademe ili lešnike


Pomešajte sve sastojke u činiju i razlijte ih u kese ili posude za led. Kada se sladoled smrzne na taj način - stavite ga u blender i izmiksajte, pa zatim stavite u veću kutiju i uživajte u njemu narednih nekoliko nedelja.


Za koji god da se recept odlučite, imajte u vidu da je kućno pravljeni sladoled uvek ukusniji i kvalitetniji.  Tokom vrelih dana, savetujemo da izbegavate recepte za sladoled u kojima se koriste presna jaja, zbog velike mogućnosti infekcije.

Prijatno!

podeli ovu vest:

objavljeno:09/08/2018

Pretražite slobodne termine za rođendane i ostala slavlja samo jednim klikom i to bez odlaska u igraonice i rođendaonice!

Svi podaci na jednom mestu kao i online zakazivanje termina. Sve to na samo klik od vas!

Vidi celu ponudu