facebook pixel
inner slider
Preporuka

Zabava za hladne dane za celu porodicu

Hladni jesenji i zimski dani ne moraju biti sumorni ni neveseli u vašem domu. Naprotiv, oni su odlična prilika da se porodica češće okupi u zajedničkim kreativnim ili zabavnim aktivnostima, za razliku od letnjih dana kada se svi razbeže van kuće. Takođe, ovo je i mogućnost da se i odrasli vrate u detinjstvo i zaigraju igrice zajedno sa svojim mališanima.

Ukoliko vam manjka ideja, podsetićemo vas šta sve možete da radite zajedno sa decom, a da svima bude zabavno.

DRUŠTVENE IGRE

Drustvene igre

Mislite da su društvene igre demode? Grešite. Ukoliko se potrudite, pored dobrih starih “Ne ljuti se čoveče”, “Riziko” ili “Monopola”, otkrićete pravo carstvo novih društvenih igara, koje garantuju ludu višečasovnu zabavu za sve članove porodice, od najmlađih do najstarijih.

Naravno, karte, domine i tombolu ste toliko puta igrali u detinjstvu, a da li ste ih igrali sa svojom decom. Ako niste, vi se podsetite, a njih naučite.

A onda, zaronite u čarobni svet sjajnih igara kao što su Cluedo, Tvister, Istina ili zabluda, Pogodi ko, Poveži 4, Vatrolomija i mnoge druge. Iznenadićete se kakav izbor danas postoji, u odnosu na doba kad ste vi bili dete.

Izaberite igru u skladu sa uzrastom dece, a ukoliko niste sigurni šta sve postoji, zamolite prodavca da vam predloži i posavetuje vas.

Za neke od igara su vam dovoljni samo papir i olovka, doduše, to su one za malo stariju decu. Sigurni smo da se odlično sećate kakvo je zadovoljstvo bilo igrati “Potapanja podmornice”, "Pantomime" ili “Zanimljive geografije”. Šta čekate? Pokažite novim generacijama da je zabava moguća i van ekrana tableta, kompjutera ili telefona!

KREATIVNOST NA DELU

Kreativnost na delu

Ne morate biti Pikaso da biste zasukali rukave, zaštitili sto ili pod nekom vodonepropusnom podlogom i bacili se na stvaranje umetnosti. Naravno, zajedno sa svojim podmlatkom.

Verujemo da ovo najčešće i radite, a podsetićemo vas kakve sve vrste kreacija možete da pravite:

  • crtanje ili slikanje flomasterima, bojicama, voštanim ili vodenim bojama...
  • umetnička dela od prirodnih materijala: lišća, šišarki, kamenčića, školjki,...
  • kreacije od kolaž papira, dugmića, šibica, vate, perlica, šljokica, vunice...
  • čuda od plastelina, gline ili magičnog peska
  • dekupaž čarolije

Ukoliko vam kreativnost nije jača strana, na internetu postoji mnoštvo zanimljivih ideja koje stvaranje ovih malih umetničkih dela objašnjavaju korak po korak.

ZABAVNO FOTOGRAFISANJE

Zabavno fotografisanje

Ništa manje kreativna, a ni zabavna aktivnost za sve ukućane je i pravljenje raznih oblika ili situacija uz pomoć materijala koje imate: odeće, predmeta iz kuće, papira isečenih u potrebnim oblicima itd, postavljanje zamišljene situacije (na pod) (npr. Balon za letenje, kišobran, livada, oblak i sunce, more i sl. I slikanje dece u tim iskreiranim situacijama.

Ne samo da će svi uživati u ovim igrama, nego će vam i fotografije ostati za uspomenu.

ČITANJE, PRIČANJE, PREDSTAVE...

citanje price

Pričanje priča ne mora da bude uobičajeno niti već viđeno. Povremeno možete pokazati svojim devojčicama i dečacima da mašta stvarno može svašta.

Iznenadite svoje mališane i smislite priču o njima. Ubacite i ostale članove uže i šire porodice kao likove.

Ili započnite priču jednom rečenicom, a svaki član porodice neka se nadoveže sledećem i na taj način smislite samo vašu bajku.

Možete otići i korak dalje. Deca obožavaju da se užive u uloge. Podelite svima uloge (uključujući i vas, ali i bake, deke ako su prisutne), maskirajte se i napravite skeč. Verujte da se deca još uvek raduju ovakvim aktivnostima.

Naučite ih da se poklone publici, da aplaudiraju, da se užive u ulogu i gestom i glasom. Isto učionite i vi. Nema veze ako sami sebi delujete smešno. To je igra, i vi zaista možete biti savršena maca koja mjauče, ponositi princ ili zla kraljica. Priredićete im beskrajno zadovoljstvo.

PEVANJE I ĐUSKANJE

Pevanje i djuskanje

Ništa bolje ne popravlja raspoloženje poljuljano jesenjim sivilom od pesme i igre! A pritom i zagreva.

Skinite neki karaoke program i pevajte zajedno sa svojim mališanima. Možete se i takmičiti, klinci uglavnom obožavaju takmičenja svih vrsta.

Jedna od zanimljivih ideja je i da na poznatu melodiju smišljate neke smešne stihove.

Što se plesa tiče, ne moraju to da budu samo dobro poznate "Makarena", "Patkice", "Gangam stajl" i slične. Proširite dečije vidike, pronađite neki balet i otplešite ga, kako god vam to smešno delovalo. Plešite sa decom valcer, tvist ili kolce. Svirajte virtualnu gitaru. Smejte se i zabavljajte.

KAD SVE ISPROBATE – PRAVAC IGRAONICA :)

Na sreću, po gradovima postoje i brojne dečije igraonice u kojima se po hladnim i kišnim danima vaša deca mogu istrčati i izbaciti višak energije.

Pored toga, u mnogim igraonicama se sa decom rade i razne kreativne stvari, poput crtanja, seckanja, pravljenja raznih predmeta... Mališanima u tome pomažu devojke koje sa njima rade i vrlo često se na taj način mogu odlično i zabaviti i edukovati, dok vi pijete kaficu i odmarate dušu.

Želimo vam kreativnu i zabavnu jesen i zimu!

podeli ovu vest:

objavljeno:13/11/2017

Pretražite slobodne termine za rođendane i ostala slavlja samo jednim klikom i to bez odlaska u igraonice i rođendaonice!

Svi podaci na jednom mestu kao i online zakazivanje termina. Sve to na samo klik od vas!

Vidi celu ponudu