facebook pixel
inner slider
Preporuka

Slana peciva za dečije rođendane - šta treba da znate pre nego što naručite?

Kada je organizujete rođendan za klince, jedna od najvećih glavobolja je razmišljanje o hrani i posluženju. Torta, slatki sto i slana peciva za dečije rođendane zadaju glavobolje mnogim roditeljima. Možda ćete se razočarati kada čujete da je ta briga bezrazložna. Kada su posluženja za klince u pitanju, recept je jednostavan: Hrana za rođendane treba da bude ukusna, privlačna i zdrava u meri u kojoj je to moguće.

Dok neki roditelji uživaju u tome da planiraju, pripremaju hranu, uređuju i goste; drugi žele da dečiji rođendan prođe bez mnogo uzbuđenja oko pripremne faze i da se lepo provedu na žurci sa decom. Bez obzira kojoj grupi pripadate, ove ideje će vam pomoći da napravite žurku na kojoj će svi gosti uživati - i mali i veliki.

Koktel peciva za dečije rođendane

kiflica.rs

Posluživanje koktel peciva, najčešće kiflica, olakšava proslavu - ne morate da brinete o priboru za jelo, a roditelji neće morati da paze na decu dok nose pune tanjire i pokušavaju da jedu bez prosipanja

Ukoliko odlučite da sami pravite kiflice za dečiji rođendan, najbolje je da koristite proveren recept i da planirate dan tako da kiflice ispečete neposredno pre proslave. Potražite recept od mame, bake ili komšinice i isprobajte ga nekoliko puta, kako ne bi bilo neprijatnih iznenađenja.

Slane kiflice uobičajenih ukusa koje sva deca vole su dobar izbor. Kiflice sa sirom, pečenicom i sirom, sa ukusom pizze i viršlom su uvel sjajan izbor sa kojim nema greške. Gotovo sva deca odrastaju uz kiflice. Zbog toga je važno da naručite kvalitetne i sveže kiflice.

Ukoliko odlučite da sami pravite kiflice za dečiji rođendan, najbolje je da koristite proveren recept i da planirate dan tako da kiflice ispečete neposredno pre proslace.

Mini pice za dečiji rođendan

mini pice za deciji rodjendan

Jedna od najvećih prednosti mini pica je da ih deca i odrasli obožavaju. Uz manje prilagođavanje recepta za testo i fil, moguće su sve opcije: od obične kaprićoze, do pikantnijih kombinacija, posnih i vege pica. Sa turom sveže napravljenog testa za picu, sirom, kečapom i nekoliko dodataka, možete da priredite pravo šarenilo na stolu.

Najvažniji savet od pripreme mini pica je da rerna u kojoj ih pečete mora da bude zaista vruća. Što je toplija, to će manje šanse biti da se testo osuši ili da ostane presno u sredini. Nemojte preterivati sa kečapom,posebno oko ivica. Dodajte samo tanak sloj svakog sastojka, kako se pice ne bi lepile i prelivale. Pre nego što dodate sir na picu, ispecite testo i ostale sastojke nekoliko minuta. A ako želite, kupite gotove kore za pice u prodavnici i isecite ih modlama, ili koristite lisnato testo kao podlogu.Takođe, raspitajte se u pekarama da li prodaju nepečeno hlebno testo i iskoristite ga kao podlogu ako volite.

Mini sendviči za rođendan

Mini sendvic za rodjendan

Iako se čini da je vreme mama koje prave sendviče za dečiji rođendan prošlo, sendvilči u malim zemičkama postaju sve popularniji izbor kada je u pitanju posluženje dečije rođendane. Vole ih i odrasli i deca, a sastojci se mogu uvek kombinovati.

Mini sendviči se mogu praviti i u praznim kiflicama koje ste prethodno ispekli ili poručili, kao i u kroasanima, na tost hlebu koji je isečen modlama, integralnim bagetima i svemu ostalom što vam padne na pamet… Slobodno pustite mašti na volju kada je pitanju pravljenje mini sendviča za rođendane, ali pazite da ih čuvate na hladnom i da su svi sastojci bezbedni i zdravstveno ispravni.

Ketering za dečije rođendane

Roditelji se retko odlučuju da sami pripremaju posluženje za drugove i drugarice svojih mališana. Taj potez je veoma opravdan, jer po povoljnim cenama mogu da naruče ukusne kiflice, mini pice, sendviče, torte, kejk popse… Izbor je veoma širok, a vreme koje je potrebno za pripremu rođendana se smanjuje.

Bezbednost hrane je takođe prioritet: kada birate ketering za dečije rođendane i poslastičarnice koje prave slatkiše, raspitajte se o tome da li poseduju sertifikate za spremanje hrane i deklaracije. Proverite i da li postoji opcija isporuke slanih peciva za dečije rođendane direktno u dečiju igraonicu ili rođendaonicu koju ste izabrali za proslavu.

podeli ovu vest:

objavljeno:22/06/2018

Pretražite slobodne termine za rođendane i ostala slavlja samo jednim klikom i to bez odlaska u igraonice i rođendaonice!

Svi podaci na jednom mestu kao i online zakazivanje termina. Sve to na samo klik od vas!

Vidi celu ponudu