facebook pixel
inner slider
Preporuka

Mokri i srećni: Letnje igre sa decom koje pobeđuju vrele dane

Bilo da letnje dane provodite na plaži, u dvorištu ili parkiću, ove letnje igre za sve uzraste će vam pomoći da se osvežite i provedete zabavno i korisno vreme napolju sa mališanima. Ako planirate proslavu dečijeg rođendana na otvorenom - ove igrice će vam pomoći da animirate i rashladite mališane.

Tokom letnjh dana, deca svih uzrasta obožavaju da se igraju sa sapunicom i vodom. Nemojte se plašiti brčkanje u bazenčićima, česme, korita i creva za vodu. Dozvolite klincima da uživaju u prskanju, brčkanju i pravljenju balončića. Prijaće im i kao osveženje i kao zabava koja može da potraje do večernjih sati.

Potreban materijal za ove igrice verovatno već imate u kući ili možete jednostavno da ga nabavite. Ono što preostaje je da prilagite igrice uzrastu deteta i da uživate - porodično, u društvu ili na proslavi rođendana na otvorenom.

Igre za decu sa sunđerima

igre sa sundjerima

Za ove igrice će Vam biti potrebno nekoliko paketa kuhinjskih sunđera. Preporučujemo da sa njih odsečete grublji deo ili da kupite sunđer koji se koristi za pravljenje nameštaja, ukoliko to želite.

Vodene bombe

Potreban materijal: Kuhinjski sunđeri raznih boja, velika kofa ili bazenčić sa vodom, makaze za pripremu
Razvija se: Spretnost, fizička kondicija, mašta

Deca vole da se gađaju vodenim bombama. Na žalost, roditeljima je potrebno mnogo vremena da ih napune, a deca ih potroše za nekoliko minuta. Osim toga, prepunjeni baloni mogu i da preplaše manju decu. Zbog toga predlažemo da napravite novu vrstu vodenih bombi, i to od sunđera.

Mališani mogu sami da natope sunđere u vodu i da se gađaju do mile volje. Ako se igraju u timovima, možete da im predložite da svaka ekipa uzme druge boje sunđera. Vodene bombe sa balonima mogu da se presele u prošlost uz malo mašte i kuhinjske opreme koje svi imamo u kući.

Napuni kanticu

igre sa decom na plaži

Potreban materijal: Kuhinjski sunđeri raznih boja, jednake kofice za plažu za svako dete, velika kofa ili bazenčić sa vodom (ukoliko niste na plaži)

Razvija se: Spretnost, ravnoteža, koncentracija, strpljenje, takmičarski duh i prihvatanje poraza

Klasična verzija ove igrice podrazumeva da se deca takmiče u tome da što brže napune svoje kofice za plažu sa vodom koju u plastičnoj čaši prenose iz reke, mora ili bazenčića, koji treba da su udaljeni 10--15 metara. Pobednik je onaj ko prvi napuni svoju koficu.

Ovo mini-takmičenje u brzini i spretnosti može da se održi i uz pomoć sunđera. Dete treba da natopi sunđer u bazenu ili kofi i na glavi ga prenese do kofice i iscedi vodu koja je u njemu preostala. Ako su deca koja učestvuju veća, trebalo bi da natopljeni sunđer nose na glavi bez pridržavanja rukama i tada se kao najveće vrline pokazuju održavanje ravnoteže i strpljenje, a brzina gubi glavni smisao. Ako se takmiče mlađa deca, slobodno im dozvolite da drže sunđere sa obe ruke. Verzija igre sa sunđerima će ih zabaviti i podstaći na brzinu i dovitljivost, jer je mnogo više faktora uključeno u uspeh: količina vode u sunđeru, količina vode koja iscuri za vreme puta...

Igre za decu sa balonima od sapunice

baloni od sapunice recept Svim balonima od sapunice, od onih malenih do onih koji prekrivaju celo dete, jedno je zajedničko: dobar i proveren recept za tečnost i precizno pripremanje po uputstvima.

Potreban materijal: Šest šolja destilovane vode, jedne šolje deterdženta za sudove (bez balzama za ruke, abraziva i sličnih dodataka - najbolji je klasični deterdžent), kašika šećera i dve kašike glicerina. Šećer dobro rastvorite u vodi, a zatim dodajte deterdžent za sudove. Važno je da se deterdžent lagano umeša u destilovanu vodu tako da se ne stvore balončići, a glicerin se dodaje na samom kraju. Tako prirpemljenu tečnost treba odložiti u posudu sa poklopcem i ostaviti je da prenoći, tako da zabava može da počne tek sutradan.Slobodno eksperimentišite sa malo većom količinom glicerina i šećera - tečnost će postati gušća i moći će da se od nje prave veći baloni.

Varijante: Možete podeliti mešavinu u nekoliko posuda i dodati u svaku po malo prehrambene boje

Mali baloni

balončići

Bilo bi odlično da imate stare kutijice u kojima se nekada nalazila tečnost za balončiće za svu decu. Ukoliko ih nemate - poslužiće i najobičnije slamčice, savijene u oblik kruga. Ako želite veće balone - mošete da napravite alatke od tanje žice (samo pazite da savijete ivice tako da se deca ne povrede). Eksperimentišite i sa oblicima: srce, cvet, zvezda i trougao takođe mogu da naprave balon.

Uz dovoljno tečnosti, možete da se zabavljate danima!

Mnogo većih balona - mreža za balone

mreža za pravljenje balona devojčica

Iako se profesionalne mreže za balone pletu ručno, moguće je napraviti jednostavnije omče od glatkog kanapa vezane za dva štapa i u kućnoj radinosti. Da biste ovo uspešno izveli, morate da eksperimentišete sa materijalima.

Ono što je važno je da tečnost za balone sipate u veću, plitku posudu i da lagano izdižete kanap dok se balon formira. Kanap upija tečnost i često pravi penu na vrhu posude, pa budite spremni da je skinete svaki put kada se napravi. Za najbolje pravljenje velikih balona

Dete u balonu od sapunice

Ovaj trik je jednostavnije izvesti nego što to izgleda. Čak i klinci mogu sami da se igraju, ali je bolje da odrasla osoba bude u blizini i pripazi da se neko ne oklizne o klizav i vlažan pod bazenčića.

Potreban materijal: Bazenčić za bebe, hoklica za stajanje, hula-hop obruč i rastvor za pravljenje balona.

Ključ za uspeh je vežba, tako da ćete u ovom slučaju morati da malo eksperimentišete kada je u pitanju količina glicerina i šećera u smesi za balone. Bilo bi bolje da stavite malo više jer se veliki baloni lako raspadaju.

Bazenčić napunite smesom za balone od sapunice, ne dublje od 5 cm. Stavite u njega hoklicu, kako se deca ne bi okliznula i pokvasila sapunicom. Kada dete stane na stolicu, lagano izdižite hula-hop iz vode. Klinci naprosto obožavaju da budu “uhvaćeni u balon”. Očekujte da ovako visoki baloni od sapunice budu uži pri sredini - to je prirodni zakon koji ne može da se pobedi.

Igraonice kao letnja zabava


Naravno da u najvrelijim periodima letnjih dana mališane treba skloniti od sunca. Puno je igara i zabavnih aktivnosti kojih možete da se igrate kod kuće,k na zatvorenom i u klimatizovanom prostoru. Ako detetu ponestane društva, a vama inspiracije za zabavu, tu su dečije igraonice u Beogradu i ostalim gradovima koje su otvorene i leti.

Osim zabave za mališane, igraonice su i mesto opuštanja za roditelje, a sadržaji koje nude su prilagođeni svim uzrastima dece. Na vama je da izaberete onu pravu, koja će odgovarati potrebama vašeg deteta.

podeli ovu vest:

objavljeno:11/06/2018

Pretražite slobodne termine za rođendane i ostala slavlja samo jednim klikom i to bez odlaska u igraonice i rođendaonice!

Svi podaci na jednom mestu kao i online zakazivanje termina. Sve to na samo klik od vas!

Vidi celu ponudu