facebook pixel
inner slider
Preporuka

Dečiji osmeh kao merilo uspešnosti rođendana

Uvek je poseban trenutak kada svi prisutni pevaju dobro poznatu rođendansku pesmu, koja nikada neće dosaditi, ma koliko puta je ponovili. Preplavljuju nas emocije, uglavnom najpozitivnije moguće. Ali, one se prepliću i sa umorom koji nas roditelje polako savladava, nakon truda uloženog u dobijanje najvrednijeg rezultata - dečijeg osmeha. Posle svečano otpevane pesme, sledi čuvena rođendanska želja, duvanje svećica i uzbuđenje prilikom otvaranja poklona.

,,Sve je dobro prošlo. Dete je zadovoljno i gosti su se lepo proveli.” Uglavnom su to misli koje se motaju po glavi svakog roditelja, nakon proslave detetovog rođendana. Ostaje nam još analiza da li smo sve dobro uradili, šta je moglo drugačije i kako ćemo sve organizovati sledeće godine. Opcije su nikad brojnije, izbora je nikad više. 

Živimo u vremenu sve većeg balansiranja između poslovnog i porodičnog života. Novo vreme sa sobom nosi i nove promene. Činjenica je da se naše detinjstvo, nije bitno razlikovalo od detinjstva naših roditelja. Igrali smo se napolju i redovno proslavljali rođendane kod kuće. Ali, dolaskom generacije milenijumske dece, stvaraju se potpuno novi svetovi. Osmišljene su nove usluge koje olakšavaju svakodnevnicu savremenim roditeljima. Zadatak nas roditelja je da budemo u toku sa tim promenama i napravimo izbor koji smatramo da je najbolji za našu porodicu. Tako je i sa proslavom dečijih rođendana.

Kako su izgledali dečiji rođendani, nekada davno?

Proslava dečijeg rođendana u kućnoj atmosferi, bila je jedina slavljenikova opcija u prošlom veku. Deca rođena u proleće ili na leto, mogla su sebi da obezbede proslavu divnog dana u dvorištu i to nas je sve posebno radovalo. Na taj način dečija igra tokom rođendana je bila slobodnija, a roditelji opušteniji jer napolju po pravilu ima manje dragocenih stvari koje mogu biti razbijene ili isflekane. 

Ja sam zimsko dete i proslava mog rođendana se uvek odvijala unutar kuće. Po mišljenju moje mame, to nije baš bilo bajkovito poput neke zimske čarolije. Bili smo primorani da budemo u kući i pronađemo sebi zabavu, uz trud da napravimo što manju moguću štetu toga dana. Ali, tada nismo znali za bolje. I dalje pamtim osećaj neizvesnosti dok iščekujem dolazak gostiju. Istovremeno moja mama je završavala pripremu rođendanske trpeze i zakopčavala mi je tada modernu kragnu, koja je dobro išla uz haljinu koju sam sama izabrala da obučem tog specijalnog dana. Sećam se da je posluženje bila plazma torta, prekrivena filom kojim je punjena, bez ikakvih slika i boja. Ukoliko je bilo vremena, mama bi špricem za ukrašavanje ispisala broj mojih godina i to je bilo najkreativnije što se tada moglo očekivati od dekoracije torte. Posluženje su bile i čuvene mamine kiflice koje se i dan danas pamte, uz to još i po koja čaša soka. I to je to. 

Posmatrajući svet očima zaposlene mame, čini mi se da je proslava rođendana kod kuće tada bila prilično stresan poduhvat. Verujem da ponekad nije bilo ni dovoljno prostora da se ugoste sva deca koja su pozvana, a kamoli njihovi roditelji koji često dolaze u paru. Gomila sudova, razbacanih igračaka, isflekani tepisi i išarani zidovi. Sve su to bili neželjeni efekti koji idu uz slavljenje rođendana kod kuće. Uvek je, verujem, bila prisutna strepnja kad dete od prijateljice posegne za omiljenom vaznom, da li će se sve završiti bezbedno. Tada naši roditelji nisu imali izbora. Danas to više nije tako.

Rođendaonice - spas za savremene roditelje

Sindikati radnika u Srbiji su pokrenuli inicijativu da roditelji dobiju slobodan dan za rođendan svoga deteta, sve dok ono ne napuni 15 godina. Do sada je tu inicijativu podržalo oko 70 % poslodavaca. Ukoliko predlog bude usvojen, postaće deo Zakona o radu i moraće da ga poštuju sve srpske firme. Ovo je dokaz da organizovati dečiji rođendan nije ni malo jednostavan zadak i da je potrebno puno planiranja i izdvojenog vremena da se sve to realizuje. Da li je taj jedan slobodan dan zaista dovoljan da se sve pripremi i da se bez umora, sa osmehom na licu, proslavi najlepši detetov dan u godini? Zavisi od toga na koji način ćete sve to organizovati.

Dečije igraonice su već nekoliko godina unazad veoma popularno mesto za organizovanu dečiju zabavu. Prisutni roditelji ne moraju da budu aktivni dečiji saigrači, jer u prostoru predviđenom za igru uvek ima druge dece i edukovanih animatorki koje su zadužene da sve prođe bezbedno.

U međuvremenu, igraonice su prerasle u rođendaonice.

Rođendaonice su postale neizostavni deo proslave dečijeg rođendana, jer pružaju veliki broj prednosti. Ako je vaše dete u uzrastu pogodnom za ovaj vid druženja i dolazi kući oduševljen animatorima, dekoracijom torti, balonima, pa samim tim i igraonicama, onda je sigurno da i on želi da na taj način proslavi svoj divan dan. Rođendaonice su postale toliko popularne da je većina dece, koja su barem jednom ušla u njih, poželela da dođu ponovo, ali i da tamo proslave svoj rođendan.

Svi smo mi ,,slabi” na osmeh svoga deteta i trudimo se svom snagom da detetu taj divan dan prođe najlepše moguće. U nedostatku slobodnog vremena, savremenih roditelja, pojavile su se usluge koje će im olakšati proslavu dečijeg rođendana.

Zašto su rođendaonice dobro rešenje za proslavu dečijeg rođendana? Razlozi su brojni:

  • Nema nepotrebne štete u stanu. Fleke od hrane i sokova po tepihu ili nameštaju su zagarantovani minimum štete sa kojim se morate pomiriti, u slučaju da proslavljate detetov rođendan kod kuće.
  • Veliki prostor i mnogo igračaka. Rođendaonice poseduju tobogane, ljuljaške, loptice i druge igračke prilagođene različitom dečijem uzrastu. Većinu takvih igračaka deca nemaju kod kuće, pa su im zbog toga vrlo zanimljive. Veliki prostor znači prilagođenost da na jednom mestu možete da okupite sve svoje prijatelje, njihovu decu, rođake, komšije, kao i sve goste vašeg deteta - slavljenika. Osim toga, postoji odvojen deo koji je namenjen deci i onaj koji je namenjen odraslima. Na taj način i vi imate priliku da se posvetite vašim gostima.
  • Mogućnosti da se deca povrede su znatno manje. Igraonice su prostori prilagođeni deci i njihovim potrebama, što znači da nema suvišnih i potencijalno opasnih stvari po njihovo zdravlje i bezbednost. Jedna od glavnih prednosti rođendaonica je praktičnost, jer sav nered koji klinci mogu napraviti se dešava van vaše kuće. Imate na raspolaganju prostoriju punu igračaka, prilagođenu za skakanje i trčanje. Uglavnom je sve što se nalazi u igraonici gumeno i sunđerasto, pa se klinci nigde ne mogu povrediti bilo da se sami spotaknu ili da ih neko drugo dete gurne.
  • Deca se uče timskom radu i funkcionisanju u grupi. Deca uživaju u osećaju uspeha kada urade nešto dobro ili pobede u nekoj igri. Treba ih što više podsticati na druženje i igru, jer time uče mnogo više o sebi i drugima i na taj način razvijaju vredne socijalne veštine. Igrice koje animatori igraju sa decom su tačno prilagođene njihovom uzrastu, kako bi im održale pažnju, a neretko imaju i edukativan karakter. 
  • Deca će uživati. Sve je prilagođeno njihovim potrebama i to je upravo razlog zašto su i deca prezadovoljna.
  • Bićete odmorni i raspoloženi roditelji. Umesto da dan provedete zavijajući u spremanju hrane i čišćenju stana, provedite vreme sa vašim malim slavljenikom.
  • Ekonomično je. Proslava rođendana u igraonici može da bude i ekonomična. Najveći broj igraonica ima različite ponude za proslavu rođendana. U dogovoru sa Rođendaonicom, možete dobiti preporuke za ketering ili tortu. Ili sve to organizovati u sopstvenoj režiji, na vama je izbor.

Ukratko, kada je u pitanju dete uzrasta od jedne do deset godina, Rođendaonice mogu da budu odgovor na mnoge želje i zahteve. Ipak, bez obzira gde i na koji način odlučite da proslavite ovaj značajan datum - nemojte zaboraviti da je toga dana jako važno vaše dobro raspoloženje i atmosfera kojom ćete da uveličate proslavu. Kako na sopstveno, tako i na zadovoljstvo slavljenika i njegovih gostiju.

Na pravom ste mestu da izaberete odgovarajuću Rođendaonicu

Birajte način proslave rođendana svog deteta tako da bude u skladu sa životnim stilom vaše porodice i vrednostima za koje se zalažete. U redu je proslaviti rođendan deteta i kod kuće, ukoliko Vama to ne predstavlja dodatni napor, već zadovoljstvo. Ali, uvek imate opciju da sve to organizujete u Rođendaonici po vašem izboru, jer one su i prilagođene potrebama savremenih roditelja. Ukoliko ste iz Novog Sada i želite da svom mališanu priuštite nezaboravan rođendan, Rođendaonica Dvorištance pruža veliki broj aktivnosti prilagođene uzrastu Vašeg deteta. Pogledajte na našem sajtu, šta sve imaju u ponudi.

Za stanovnike Beograda Beogradionica je dobar izbor, jer se nalazi na tri različite lokacije i pored prelepog prostora, imate mogućnost naručivanja hrane u njihovom restoranu. Proverite čime sve raspolažu. 

Ukoliko je Vaše dete straije od 8 godina i živite u Subotici, informacije koje ćete naći na profilu Rođendaonice Kids Time će Vam biti značajne. Proverite zašto oni nude nezaboravnu proslavu za rođendan Vašeg deteta.

Na našem sajtu možete odabrati odgovarajuću Rođendaonicu koja najviše odgovara Vašim potrebama i lokaciji na kojoj se nalazite.

Dakle, opcija je puno, na Vama je da izaberete odgovarajuću, ali cilj je i dalje svima isti - širok dečiji osmeh, kao dokaz da je rođendan uspeo.

Srećan rođendan!

podeli ovu vest:

objavljeno:18/08/2017

Pretražite slobodne termine za rođendane i ostala slavlja samo jednim klikom i to bez odlaska u igraonice i rođendaonice!

Svi podaci na jednom mestu kao i online zakazivanje termina. Sve to na samo klik od vas!

Vidi celu ponudu