facebook pixel

Kefalište

Beograd, Nehruova 82

kriva

opis igraonice

Kefalište je maštaonica, igraonica, učionica u kojoj se uči uz uživanje i kroz igru. Naš edukativno-kreativni centar namenjen je deci od 2 do 10 godina, ali i kod starije dece, pa i odraslih, već pri prvom dolasku budi kreativnost, kao i želju da zaposle svoje prste, čitaju, istražuju. Uz primenu savremenih metoda učenja, kao i uz nepresušnu kreativnost naših vaspitača i učitelja, želimo da kod naše dece podstaknemo maštu i navedemo ih na razmišljanje, razvijemo koordinaciju pokreta i motoriku, pojačamo njihovu koncentraciju i na pravi način usmerimo njihovu pažnju, i naučimo ih svakodnevnim veštinama i samostalnosti.

 

Sva deca rađaju se kao mali genijalci. Međutim, bez dalje stimulacije i pravog pristupa učenju, nije moguć razvoj intelektualnih potencijala dece u potpunosti, kao ni prepoznavanje njihovih specifičnih talenata. A sve to možemo kroz igru. Deca uče igrajući se, bez ikakvog napora. I uvek žele još jer poseduju urođenu radoznalost i potrebu za znanjem.

 

Zato su tu naše igračke koje su nesvakidašnje, inspirativne, edukativne, a istovremeno veoma zabavne. Naše igre i zadaci navode na razmišljanje i stvaranje asocijacija i kod dece razvijaju brzinu zaključivanja i funkcionalno znanje, a ne puko mehaničko ponavljanje. Uz to, kod dece podstičemo takmičarski duh, ali ih istovremeno učimo strpljenju i toleranciji. Takođe, kod sve dece pratimo njihove individualne potrebe i interesovanja, kao i tempo rada i učenja. Jer, želimo da svako dete izvuče najbolje iz Kefališta.

 

PRODUŽENI BORAVAK ZA OSNOVCE OD I DO IV RAZREDA OSNOVNE ŠKOLE


Svakog radnog dana u periodu od 08.00h do 18.00h organizujemo druženje sa školarcima, koje se sastoji od aktivnosti koje prate školski plan i program po razredima, kao i kreativnih aktivnosti i opuštanja kroz igru.


Sa našim učiteljicama deca redovno rade domaće zadatke, mogu da nadoknade propušteno gradivo i utvrde ono koje se trenutno obrađuje prema školskom programu. Pored svakodnevnih kreativno-edukativnih aktivnosti, deca imaju mogućnost prisustvovanja kreativnoj i istraživačkoj radionici u toku radne nedelje bez dodatne nadoknade. U toku boravka, deca dobijaju ručak i voćnu užinu u saradnji sa ketering agencijom „Windmill catering“.


Pored škola u našoj neposrednoj blizini - "Jovan Sterija Popović", "Kneginja Milica" i "Milan Rakić" - od septembra 2017. godine upisujemo školarce iz škola "20.oktobar", "Branko Radičević", "Mladost" i "Borislav Pekić". Postoji mogućnost dogovora za druge škole iz okruženja. Do škola koje nisu u neposrednoj blizini, deca se prevoze automobilom.


Upis je moguć tokom cele godine. 

Cena: Plaćanje se vrši na mesečnom nivou i iznosi od 18.000 do 20.000 rsd.


Napomena: Postoji mogućnost dogovora za pomoć pri učenju samo pojedinim danima u mesecu ili par sati u toku dana, bez obroka.

 

MINI DNEVNI BORAVAK


Boravak je organizovan u terminu od 10.00h do 13.00h svakog radnog dana, pri čemu se primenjuje program rada utvrđen na mesečnom nivou. Grupu čine deca različitog uzrasta, od 2,5 do 5 godina starosti, čime postižemo da mlađa deca uče od starijih, dok starija uzimaju ulogu učitelja, time razvijajući samopouzdanje.


Kod dece podstičemo ljubav prema prirodi i istraživački duh, osamostaljivanje u najrazličitijim životnim aktivnostima, kao i razvoj kreativnosti jer se učenje sprovodi kroz kreativno izražavanje i igru. Obavezan deo dana čini razgibavanje, čitanje priča i slušanje opuštajuće instrumentalne muzike.


U toku boravka, deca dobijaju voćnu užinu.
Broj mesta u grupi je ograničen. Upis je moguć tokom cele godine.


Cena: Plaćanje se vrši na mesečnom nivou i iznosi 12.000 rsd

 

KREATIVNA IGRAONICA


Dolazak dece koja nisu upisana u boravak u Kefalištu takođe je moguć uz prethodni dogovor i najavu. Vaše dete dočekaće vaspitač ili učitelj i ono će, u skladu sa interesovanjima u datom trenutku, biti u mogućnosti da koristi sve kreativne i edukativne materijale dostupne u Kefalištu, uz nadzor i usmerenje osoblja.

Određenim radnim danima u periodu od 18.00 do 19.30h organizujemo „igranjac radionice“, na kojima kreativno-edukativne aktivnosti osmišljavamo na licu mesta, u skladu sa uzrastom i interesovanjima prisutne dece. Za razliku od kreativnih radionica koje su namenjene deci starojoj od 3 godine, na „igranjcu“ nam se mogu pridružiti deca već od 2 godine starosti.


Informacije o održavanju „igranjac radionica“ možete naći na našoj FB strani.
Cena igranjac radionice iznosi 450 din po detetu.


Tokom vikenda, dolazak je moguć i nakon termina kreativnih radionica, koje se održavaju subotom i nedeljom od 11.00 do 13.00h, sve do 19.30h, u zavisnosti od raspoloživosti prostora Kefališta zbog proslava rođendana.


Informacije o raspoloživosti Kefališta možete naći na našoj FB strani.
Cena: 600 rsd za boravak u trajanju od 2 sata, nakon toga se svaki sledeći sat naplaćuje 200 rsd.

 

ROĐENDANI, DIVNI DANI


U Kefalištu na drugačiji, kreativan način možete obeležiti svoj rođendan ili bilo koji Vama značajan dan. Tada je prostor u celosti Vama na raspolaganju i možemo ga dekorisati i preurediti u skladu sa Vašim željama. Preporučujemo organizaciju proslava za do 15-oro dece i 25-oro odraslih.


Slatke i slane poslastice možete obezbediti sami ili organizaciju posluženja prepustiti nama i našim partnerima, dok se piće poslužuje iz našeg šanka po povoljnim cenama. Posluživanje hrane je sa švedskog stola, pri čemu obezbeđujemo posude za serviranje hrane i celokupan pribor za jelo.


Uz decu su sve vreme vaspitači koji sa njima rade po unapred osmišljenom kreativnom konceptu, uz korišćenje najrazličitijih materijala i igračaka dostupnih u Kefalištu. Takođe, na raspolaganju Vam je i konobar-šanker.


Ukoliko želite, preko naših saradnika možemo poručiti pinjatu, organizovati klovna, mađioničara ili fotografa, što spada u usluge koje se dodatno naplaćuju.


Organizacija proslava moguća je isključivo tokom vikenda, nakon 15.00h.
Cena zakupa iznosi 10.000 rsd.

 

PREDSTAVE


Naša mala scena idealna je za predstave koje mogu zaokupiti pažnju do 30 mališana. Predstave izvode glumci okupljeni u pozorišnim trupama i bave se različitim interesantnim temama. Raspored igranja predstava najavljuje se na našoj FB strani.
U Kefalištu takođe organizujemo dodelu novogodišnjih paketića, a uz to i vrtići koji nemaju tu mogućnost u svom prostoru mogu dovesti svoje polaznike i roditelje i organizovati novogodišnju predstavu i prateći program kod nas.

 

 

 

Pogodnosti

inspirativne i edukativne igračke

produženi boravak

mini dnevni boravak

kreativna igraonica

proslava rođendana

predstave

kalendar rodjendana

Rezervišite termin za rođendan ili proslavu Vašeg deteta u samo par klikova

od
do

rezervisani termini za dan 21.04.2024:

pošaljite pitanje igraonici

utisci posetilaca